20 MART 15 GÜNLÜK RAMAZAN UMRESİ YAKIN SERVİSLİ (KADİR GECESİ ve BAYRAM)

15 GÜN 14 GECE

  • Gidiş : 20.03.2025 İstanbul-Jeddah
  • Ara Geçiş : 31.03.2025 Mekke - Medine
  • Dönüş : 03.04.2025 Medine-İstanbul
DBL 7500 SAR

2000 $

TRPL 6580 SAR

1750 $

QTR 6200 SAR

1650 $

Jeddah: KARİM OTEL MEKKE

Medine: MERKEZİYE MEDİNE

Ücrete Dahil Olan Hizmetler

Gidiş & dönüş uçak biletleri
Umre vizesinin alınması
Konaklama ücretleri
Mekke ve Medine’deki ziyaret yerlerinin gezilmesi
Havaalanından otellere, otellerden havaalanına klimalı otobüsler ile transferler
Hudeybiye, Cirane ve Tenim Umresi
Mekke ve Medine arası intikaller
Sahur ve iftar yemeği tabldot şeklinde
Seyahat sigortası
Zorunlu sağlık sigortası
Rehberlik hizmetleri


Otellerimizin Genel Özellikleri

Konaklamalar; Mekke’de Mahbes ve Rebask Bölgesi’nde, Medine’de ise Merkeziye’de yapılmaktadır.
Tüm odalarımızda; banyo, tuvalet, klima, mini buzdolabı, LCD televizyon, dahili telefon, gardırop ve komodin mevcuttur.
Yemekler tabldot şeklinde iftar ve sahurda verilmektedir.


Hediyeler

Valiz, sırt çantası, zemzem (5 lt), seccade
 

1
İstanbul
2
Jeddah
3
Medine
4
İstanbul
  3 Taksit 6 Taksit 9 Taksit

SAR 2750 X 3

Toplam: SAR8250

SAR 1437,5 X 6

Toplam: SAR8625,0

Umre nedir?

Umre, ihrama girerek Kâbe’yi Tavaf etmek, Safa ile Merve arasında Sa’y yapmak, tıraş olmak veya saçı kısaltmak suretiyle Allah'a ibadet etmektir.

Nasıl ihrama girebilirim?

  • Müslüman, şeriatta kendisine belirlenen yerden ihrama girer ve ihramı esnasında kendisine Haram kılınan yasaklardan kaçınır.
  • "Lebbeyke Allahumme Lebbeyk, Lebbeyke la şerike Leke Lebbeyk. Innel Hamde ve Nimete Leke Ve’l-Mülk, La şerike Lek" diyerek Telbiye getirir.

Tavaf

  • Harem'e yönelir ve Kâbe'yi soluna alarak, Hacer-i Esved’den başlayıp onunla bitirmek üzere Kâbe'nin etrafını yedi kez döner
  • Yedi şavt Tavafı bitirdikten sonra uygun bir yerde iki rekât namaz kılar

Sa’y

Safa'ya yönelir ve oradan Merve'ye doğru Sa’y yapmaya başlar. Merve'ye ulaştığı zaman, bir şavtı tamamlamış olur, sonra ikinci şavtı tamamlamak için Safa'ya geri döner ve bu şekilde Merve'de bitirmek üzere 7 şavtı (turu) tamamlayana kadar devam eder.

Saçı tıraş etmek ve kısaltmak

  • Sa’yı tamamladıktan sonra saçını tıraş etmek veya kesmek için berber dükkânlarına gider
  • Kadınlar ise saçını toplar ve uçlarından bir parmak ucu (1 - 2 cm) kadar keser
  • Böylece Umre tamamlanmış olur ve Umre Ihramından çıkılır

Umre ihrama girerek beyti Tavaf etmek, Safa ile Merve araslnda Sa'y yapmak ve saqlrll kesmek ya da klsaltmaktan ibaret Allah'a yapllan bir ibadettir.

 

Ramazan’da Umre

Umrenin her zaman büyük faziletleri vardır ve Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in) bildirdiği üzere günahlara kefarettir, ancak Ramazan'da özel bir fazileti bulunuyor.

Ramazan’da Umrenin sevabı

  • Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Ramazan’da Umre yapmak Hac yapmış gibi olur" veya "Benimle Hac yapmış gibi olur" demiştir.
  • Bu fazilet, Ramazan ayının başlangıcından mübarek Ramazan Bayramı gecesine kadar tüm gün ve gecelerini kapsar.
  • Umre yapan kişi, resmi Umre uygulamalarındaki rezervasyonlarına göre, Umresini kendisine tahsis edilen vakitte yapmalıdır.
 

Aynı seferde Umre tekrarı

Umre, Allah katında en faziletli ve en büyük amellerden biridir, çünkü Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Umre Umreye kadar arasındaki günahlara kefarettir". Yıl içerisinde birden fazla tekrarlanması meşrudur.

Ancak aynı seferde Umreyi tekrarlamak meşru mudur?

  • Mekke'ye gelen bazı ziyaretçiler, Mekke'yi bir daha ziyaret edemeyeceklerinden endişe ettikleri için kendileri veya akrabaları adına Umre yapmaya hırsı olurlar. Hacıları kısıtlamadıkça veya Umre düzenleme kurallarını çiğnemedikçe ve resmi uygulamalar yoluyla rezervasyon yapması durumunda bu eylem caizdir.
  • Mekke'de iken tekrar Umre yapmak isteyen, gerekli izni alması halinde, Tenim’deki Aişe Mescidi (Allah ondan razı olsun) gibi Harem'in dışındaki en yakın yere gider, oradan ihrama girer, sonra Umre yapar.
 

Umre, ihrama girmek, Kâbe’yi Tavaf edip, Safa ile Merve arasında Sa’y yapmak ve saçını tıraş etmek veya kısaltmak suretiyle Allah'a yapılan bir ibadettir.

Umrenin büyük bir yeri ve faziletleri bulunmaktadır, bunlardan bazıları şunlardır

  • Allah Teâlâ onu Hac ile beraber kılmış ve Allah'ın rızasını isteyerek onun en mükemmel şekilde eda edilip tamamlanmasını emretmiştir.

  • Umre günahlardan arındırır, yoksulluğu ve ihtiyacı azaltır: Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Haccın ardından Umre yapın, çünkü ikisi, körük demirin kirini giderdiği gibi günahları giderirler".

  • Umre günahlara kefaret olan ibadetlerdendir: Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Umre Umreye kadar aralarındaki günahlara kefarettir".

  • Tavafın adımları, iyilikleri artırır, kötülüklerin bağışlanmasına vesile olur: Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Beytu’l Haram’ı Tavaf etmenin faziletleri hakkında şunları buyurmuştur: "Kim beyti (Kâbe’yi) Tavaf ederse, bir ayağını kaldırıp, diğer ayağını yere koyduğunda, Allah onun için bir sevap yazar, bir günahını siler ve bununla onun için bir derece yükseltir".

  • Safa ile Merve arasındaki Sa'y, Allah’ın kuluna şükrün karşılığını ve sevap vermesine sebeptir: Allah, Safa ile Merve arasındaki sa’yı anlattıktan sonra, kulunun yaptığı işten haberdar olduğunu, yaptığı amel ve iyi işinin karşılığını vereceğini bildirerek: {Kim iyilik yaparsa (karşılığını görür), doğrusu Allah şükrün karşılığını verendir ve bilendir} diye buyurur.

 

Allah, Mekke'yi seçkin kılmış ve onu dünyanın her yerinden daha müşerref eylemiştir. Bunun en muazzamı ise, orayı (bazı şeylerin yapılmaması açısından) Haram kılmış olmasıdır.

Harem’in anlamı nedir?

  • Burası, başka yerde yapılması mubah olan bazı şeylerin Haram olduğu mekândır. Bu da, söz konusu Haram ve yasakları koyan (Allah’ı) tazim ve saygının göstergesidir. Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: {İşte böyle, kim Allah'ın yasaklarına saygı gösterirse, bu Rabbinin katında kendi iyiliğinedir} [Hac 22/30].
  • Allah, bu toprak parçasını seçmiş ve seçkin kılmış ve kutsal Harem yapmıştır. Başka yerlerde helâl kıldıklarının bazılarını burada Haram kılmış ve başka yerlerde olmayan bazı fazilet ve ayrıcalıklar ile ayrıcalıklı yapmıştır. Bu, bütün evren tarihinin derinliğine uzanan bir hürmet ve özelliktir.
  • Allah, bildiğimiz bu evrenin yaratıldığı gün bu yeri Haram kılmış ve ayrıcalıklı bir statüsü vermiştir. Bildiğimiz bu evren son bulana kadar da öyle kalacaktır. Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle demiştir: "Bu belde, Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı gün mukaddes kılınmıştır ve kıyamete kadar Allah’ın Haram kılmasıyla Haram kalacaktır".

Harem benim için ne ifade ediyor?

  • Siz şu an, Allah'ın insanları yaratmadan önce itibar, şeref ve fazilet vererek seçkin kıldığı, hiçbir insan ikamet etmeden önce İbrahim aleyhi selam’a, bütün dünyanın kıblesi, standardı ve hidayeti olmak üzere beyti inşa edip temellerini yükseltmeyi emrettiği yerdesiniz. Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: {Kuşkusuz insanlar için ilk kurulan ev, Mekke'de, âlemler için mübarek ve hidayet olan Kâbe’dir} [Al-i İmran 3/96].
  • Siz, içerisinde işlenen iyiliğin iki katına çıktığı ve yapılan kötülüğün de diğer yerlerdekine benzemediği bir yerdesiniz.
  • Burası Allah'ın mahlûkatının en şereflisi olan İbrahim ve İsmail’e ve daha sonra Elçisi Muhammed’e (Hepsine Salat ve Selam Olsun) arındırmasını, inşa etmesini ve bakımını yapmasını emrettiği yerdir.
 

Umre Yapmak Için en Faziletli Zaman

Umre, istisnasız yılın her döneminde Müslüman için yapılması meşrudur. Ancak her insan için uygun Umre zamanını belirlemek için önemli kriterler vardır:

  • Umre yapacak kimse için, kolaylıkla ve rahat bir şekilde Umre ibadetlerini yerine getirebilmesi, Harem'e yaklaşabilmesi, orada namaz kılabilmesi için daha az kalabalık vakitleri seçmesi daha iyidir.
  • Ramazan ayında Umre için özel bir fazilet vardır, çünkü Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle der: "Ramazan'daki Umre Hacca eşdeğerdir" veya "Benimle Hac yapılmış gibidir".
  • Umre yapacak kimse, resmi Umre uygulamalarındaki rezervasyona göre kendisine tahsis edilmiş vakitte Umresini eda edebilir.
  • Kutsal mekânları hacılara hazırlamak için Umre (Hacı olmayanlar için), Hac mevsiminde yasaktır, çünkü hacılar o sırada başkasından daha önceliklidir.

Herhangi bir vize türüyle Suudi Arabistan'a gelenler, "Nusuk" uygulamasl üzerinden zaman ayrarak Mekke-i Mükerreme'ye gidip umre yapabilir.